Film indirme sayfasında "Ben robot değilime" tıklanır 3 saniye beklenir "Get Link" butonuna tıklanır. Nasıl mı ?
Yimou Zhang
Yimou Zhang
  • Mesleği:  Yönetmen, Yapımcı, Aktör
  • Doğum Yeri:  Xi'an, Shaanxi, Çin
  • Doğum Tarihi:  14.11.1951 (68 yıl önce)
  • Burcu:  Akrep

Zhang Yimou (d. 14 Kasım 1951, Shaanxi), Çinli film yönetmenidir.

Kültür Devrimi sırasında çiftçi, çoban ve dokuma işçisi olarak çalıştı. Ödüller kazandığı fotografçılık uğraşısının ardından 1978 yılında yeniden açılan Pekin Film Akademisine başladı. 1978 - 1982 yılları arasında sinema eğitimi gördükten sonra Zhang Junzhau tarafından yönetilen The One and The Eight, Chen Kaige tarafından yönetilen Yellow Earth ve The Pig Parade, Wu Tianming tarafından yönetilen The Old Well filmlerinin görüntü yönetmeni olarak çalıştı.

İlk yönetmenlik çalışması 1988 yapımı Red Sorghum / Kızıl Mısır Tarlalarıdır. Bütün Filmleriyle uluslararası film festivallerinde ödüller kazanmıştır. Zaman zaman Çin resmi kaynaklarında yer almayan ticari ve düşük kaliteli filmler de çevirmiş olduğu bilinmektedir.

Beşinci Kuşak olarak adlandırılan bir grubun temsilcisi olan yönetmen, ayrıca Pekin 2008 Olimpiyatları'nın açılış ve kapanış törenlerinin de tasarımcısıdır.
Yimou Zhang Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
The Great Wall
Çin Seddi
2016 Fantastik Yönetmen 6,0 143
Coming Home
Yuvaya Dönüş
2014 Dram Yönetmen 7,3 1
Jin líng shí san chai
Savaşın Çiçekleri
2011 Savaş Yönetmen 7,6 73
Man cheng jin dai huang jin jia
Altın Çiçeğin Laneti
2006 Dram Yönetmen 7,0 2
Shi mian mai fu
Parlayan Hançerler
2004 Aksiyon Yönetmen 7,6 8
Ying xiong
Kahraman
2002 Aksiyon Yönetmen 7,9 55

Lütfen yorum yaparken "Caps Lock"unuzun kapalı olduğundan emin olunuz. 14.01.2019


Lütfen yorum alanına sadece film hakkındaki görüşlerinizi yazmaya özen gösteriniz, eklenmesini istediğiniz filmleri sıralamayınız. İstek alımı yoktur... 02.01.2019

E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)