Stanley Kubrick
Stanley Kubrick
  • Mesleği:  Yönetmen, Senarist, Yapımcı
  • Doğum Yeri:  New York City, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  26.07.1928 (91 yıl önce)
  • Ölüm Tarihi:  07.03.1999 (20 yıl önce)
  • Burcu:  Aslan
  • Boyu:  1.74 m

Stanley Kubrick, (d. 26 Temmuz 1928 - ö. 7 Mart 1999) ABD'li film yönetmeni. Teknik kusursuzluk arayışı, entelektüel sembolizmi, mükemmelciliği ve ince ayrıntılarıyla tanındı.
Stanley Kubrick Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Eyes Wide Shut
Gözü Tamamen Kapalı
1999 Romantik Yönetmen 7,4 165
Full Metal Jacket 1987 Savaş Yönetmen 8,3 146
The Shining
Cinnet
1980 Korku Yönetmen 8,4 61
Barry Lyndon 1975 Tarihi Yönetmen 8,1 4
A Clockwork Orange
Otomatik Portakal
1971 Suç Yönetmen 8,3 463
2001: A Space Odyssey
2001: Uzay Yolu Macerası
1968 Bilim Kurgu Yönetmen 8,3 82
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
Dr. Garipaşk
1964 Komedi Yönetmen 8,4 9
Lolita 1962 Dram Yönetmen 7,6 0
Spartacus
Spartaküs
1960 Aile Yönetmen 7,9 20
Paths of Glory
Zafer Yolları
1957 Savaş Yönetmen 8,4 62
The Killing
Son Darbe
1956 Suç Yönetmen 8,0 4

Lütfen yorum yaparken "Caps Lock"unuzun kapalı olduğundan emin olunuz. 14.01.2019


Lütfen yorum alanına sadece film hakkındaki görüşlerinizi yazmaya özen gösteriniz, eklenmesini istediğiniz filmleri sıralamayınız. İstek alımı yoktur... 02.01.2019

E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)