Film indirme sayfasında "Ben robot değilime" tıklanır 3 saniye beklenir "Get Link" butonuna tıklanır. Nasıl mı ?
Rutger Hauer
Rutger Hauer
  • Gerçek İsmi:  Rutger Oelsen Hauer
  • Mesleği:  Aktör, Yapımcı, Yönetmen
  • Doğum Yeri:  Breukelen, Utrecht, Hollanda
  • Doğum Tarihi:  23.01.1944 (75 yıl önce)
  • Burcu:  Kova
  • Boyu:  1.85 m

Rutger Oelsen Hauer (doğum: 23 Ocak 1944) Hollandalı, Altın Küre ödülü kazanmış aktördür. En çok Blade Runner, The Hitcher, Ladyhawke, The Blood of Heroes ve Batman Begins filmlerindeki rolleri ile tanınır.
Hauer, Hollanda'nın Breukelen kentinde doğdu. Anne-babası Arend ve Teunke'nin iksi de drama öğretmeniydi. Kendi kaiyerleri ile çok meşgul oldukarıda Rutger ve üç kızkardeşini dadıları büyüttü. Rutger 15 yaşında denize kaçtı ve ir yılının gemide yaşayarak geçirdi. Sonraki üç yılda elektrikçilik ve marangozluk gibi çeşitli işlerde çalıştı. Floris adlı 1969 yapımı televizyon dizisindeki rolü ile oyunculuğa başladı. Kariyerinin yönü, Paul Verhoeven'in Turkish Delight (1973) filminde başrolü alması ile değişti. 1981 yılında, Sylvester Stallane'nin başrolde oynadığı Nighthawks filmindeki psikopat ve soğukkanlı terörist Wolfgar rolünü oynadı ve ilk kez bir Amerikan yapımı filmde rol aldı. Ertesi yıl kült bilim kurgu filmi Ölüm Takibi'nde replicant Roy Batty'yi oynadı. Rutger Hauer sıkı bir çevrecidir.
Rutger Hauer Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
The Sisters Brothers
Sisters Biraderler
2018 Western Oyuncu 7,2 22
24 Hours to Live
Yarını Yok
2017 Bilim Kurgu Oyuncu 5,7 13
The Scorpion King: The Lost Throne
Akrep Kral 4: Güç Peşinde
2015 Fantastik Oyuncu 4,2 2
Admiral 2015 Aksiyon Oyuncu 7,0 55
Il futuro
Gelecek
2013 Dram Oyuncu 5,8 1
Black Butterflies
Siyah Kelebekler
2011 Dram Oyuncu 6,2 4
Moving McAllister 2007 Macera Oyuncu 5,3 10
Sin City
Günah Şehri
2005 Suç Oyuncu 8,0 480
The Hitcher
Otostopçu
1986 Gerilim Oyuncu 7,3 3
Blade Runner
Bıçak Sırtı
1982 Bilim Kurgu Oyuncu 8,2 116
Nighthawks
Gece Şahini
1981 Aksiyon Oyuncu 6,4 3

Lütfen yorum yaparken "Caps Lock"unuzun kapalı olduğundan emin olunuz. 14.01.2019


Lütfen yorum alanına sadece film hakkındaki görüşlerinizi yazmaya özen gösteriniz, eklenmesini istediğiniz filmleri sıralamayınız. İstek alımı yoktur... 02.01.2019

E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)