Film indirme sayfasında "Ben robot değilime" tıklanır 3 saniye beklenir "Get Link" butonuna tıklanır. Nasıl mı ?
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.
  • Gerçek İsmi:  Robert John Downey Jr
  • Mesleği:  Aktör, Yapımcı, Müzisyen
  • Doğum Yeri:  New York City, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  04.04.1965 (54 yıl önce)
  • Burcu:  Koç
  • Boyu:  1.74 m

Robert John Downey, Jr. (d. 4 Nisan 1965) Oscar'a aday olmuş, BAFTA sahibi ABD'li oyuncu. Natural Born Killers, Good Night, and Good Luck., Kiss Kiss Bang Bang, Zodiac ve Iron Man gibi filmler ile tanınır.

4 Nisan 1965´te New York´ta doğmuştur. Aktör, yazar, prodüktör ve yönetmen olan Robert Downey Sr.´nin oğlu olan Downey Jr., 1970 yılında babasının çevirdiği Pound adlı filmde küçük bir rol alarak sinema kariyerine başlamıştır. Aynı zamanda iyi bir müzisyen de olan Robert Downey Jr., 80´lerin sonu ile 90´ların başında rol aldığı filmler ile üne kavuşmuştur. Ona ilk ün getiren rolü 1987 yapımlı Less Than Zero isimli filmde canlandırdığı uyuşturcu bağımlısı genç rolüyle olmuşdur. Buradaki başarısı onu daha sonra Air America ve Soapdish gibi büyük yapımlara götürmüşdür. 1992 yılında oynadığı Charlie filmindeki Charlie Chaplin rolü ile en iyi aktör dalında oskar ödülüne aday gösterilmiştir.

90´lı yılların sonlarında uyuşturucu bağımlısı olmuş, bir süre hapis yatmış, ancak 2000 yılında bu bağımlılıktan da kurtulmuş bir şekilde Ally McBeal adlı TV dizisi ile kariyerine başarılı bir dönüş yapmıştır. Bu dizideki başarısı ona Golden Globe ödülünü kazandırmış, ayrıca Emmy ödülüne aday gösterilmiştir. Ancak ilk sezon bitiminde aktörün yeniden uyuşturucuya başlaması nedeniyle prodüktör tarafından dizi ile ilişkisi kesilmiş, Downey Jr. bir yıllık bir tedavi ve 3 yıllık deneme süresinden sonra ancak 5. ve son sezonda küçük bir rol ile Ally McBeal´e dönebilmiştir.

2004 yılında ilk albümünü (The Futurist) çıkaran, 2005 yılında 3, 2006 yılında 7 filmde rol almıştır.
Robert Downey Jr. Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Avengers: Infinity War
Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı Bölüm 1
2018 Fantastik Oyuncu 8,7 246
Spider-Man: Homecoming
Örümcek-Adam: Eve Dönüş
2017 Bilim Kurgu Oyuncu 7,5 125
Captain America: Civil War
Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı
2016 Bilim Kurgu Oyuncu 7,8 11057
Avengers: Age of Ultron
Yenilmezler: Ultron Çağı
2015 Bilim Kurgu Oyuncu 7,3 1158
The Judge
Yargıç
2014 Dram Oyuncu 7,4 673
Chef
Şef
2014 Komedi Oyuncu 7,3 349
Iron Man 3
Demir Adam 3
2013 Aksiyon Oyuncu 7,2 5467
The Avengers
Yenilmezler
2012 Bilim Kurgu Oyuncu 8,1 7774
Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Sherlock Holmes: Gölge Oyunları
2011 Aksiyon Oyuncu 7,5 1477
Due Date
Git Başımdan
2010 Komedi Oyuncu 6,5 402
Iron Man 2
Demir Adam 2
2010 Aksiyon Oyuncu 7,0 2826
The Soloist 2009 Müzik Oyuncu 6,7 5
Sherlock Holmes 2009 Aksiyon Oyuncu 7,6 2940
Tropic Thunder
Tropik Fırtına: Al Bakalım
2008 Komedi Oyuncu 7,0 48
Iron Man
Demir Adam
2008 Aksiyon Oyuncu 7,9 2010
Zodiac 2007 Suç Oyuncu 7,7 16
A Scanner Darkly
Karanlığı Taramak
2006 Animasyon Oyuncu 7,1 0
Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus
Tutku
2006 Biyografi Oyuncu 6,5 40
Kiss Kiss Bang Bang 2005 Komedi Oyuncu 7,6 104
Gothika 2003 Gerilim Oyuncu 5,8 64
Wonder Boys
Harika Çocuklar
2000 Komedi Oyuncu 7,4 1
U.S. Marshals
Kaçakların Peşinde
1998 Aksiyon Oyuncu 6,5 3

Lütfen yorum yaparken "Caps Lock"unuzun kapalı olduğundan emin olunuz. 14.01.2019


Lütfen yorum alanına sadece film hakkındaki görüşlerinizi yazmaya özen gösteriniz, eklenmesini istediğiniz filmleri sıralamayınız. İstek alımı yoktur... 02.01.2019

E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)