Film indirme sayfasında "Ben robot değilime" tıklanır 3 saniye beklenir "Get Link" butonuna tıklanır. Nasıl mı ?
Marisa Tomei
Marisa Tomei
  • Mesleği:  Aktris
  • Doğum Yeri:  Brooklyn, New York City, New York, ABD
  • Doğum Tarihi:  04.12.1964 (55 yıl önce)
  • Burcu:  Yay
  • Boyu:  1.64 m

Marisa Tomei (d. 4 Aralık 1964) Oskar Ödüllü, Altın Küre Ödülü adaylığı bulunan ABD'li sinema ve tiyatro oyuncusu.

Brooklyn, New York doğumlu İtalyan asıllı oyuncu, İngilizce öğretmeni Patricia "Addie" ve avukat Gary A. Tomei'nin kızıdır. Edward R. Murrow Lisesi'ni bitirdikten sonra Boston Üniversitesi'nde bir yıl okuyup, New York Üniversitesi'ne transfer oldu.

1983-1985 yılları arasında As The World Turns adlı pembe dizide rol aldı ve dizide beğenilmesi 1987-1988 yılları arasında A Different World adlı sitkomda da rol bulmasını sağladı. Bu dizideki başarısının ardından değişik sinema filmlerinde de oynayan Tomei, 1992 yılında My Cousin Vinny adlı filmde Mona Lisa Vito rolünü oynadı ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oskarını kazandı.Sanatçının Oskara ikinci kez 2001 yılında In the Bedroom filmiyle aday oldu.2008 yapımı 'Şampiyon' filmindeki performansıyla kariyerinin üçüncü Oskar adaylığını elde etti. Yine Şampiyon filmiyle sanatçı 2009 yılı BAFTA ve Altın Küre'ye aday oldu. Oyuncunun diğer Altın Küre adaylığı 2002 yılında 'In The Bedroom (2001)' filmi ile geldi. Şampiyon filmiyle kazandığı diğer ödüller; Las Vegas Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri, San Diego Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri, San Francisco Eleştirmenleri Birliği Ödülü, Merkez Ohio Film Eleştirmenleri Birliği, Florida Film Eleştirmenleri Birliği Ödülü'dür. 2000 yılında What Women Want filmindeki rolüyle Satellite Ödüllerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi. Bu arada Broadway'de Wait Until Dark (1998) ve Salomé (2003) adlı oyunlarda oynadı. 2007 yılı yapımı Wild Hogs filminde başarılı bir performans sergiledi. Tomei, Seinfeld ve Rescue Me dizilerinde de rol aldı.
Marisa Tomei Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
The First Purge
İlk Arınma Gecesi
2018 Aksiyon Oyuncu 5,2 27
Spider-Man: Homecoming
Örümcek-Adam: Eve Dönüş
2017 Bilim Kurgu Oyuncu 7,5 117
Spare Parts
Yedek Parçalar
2015 Spor Oyuncu 7,3 138
The Rewrite
Çapkın Profesör
2014 Romantik Oyuncu 6,2 84
Love Is Strange
Aşk Başkadır
2014 Dram Oyuncu 6,7 15
Inescapable
Geçit Vermez
2012 Gizem Oyuncu 5,2 4
Parental Guidance
Evde Curcuna
2012 Komedi Oyuncu 6,1 54
Crazy, Stupid, Love
Çılgın Aptal Aşk
2011 Komedi Oyuncu 7,4 1022
Salvation Boulevard
Kurtuluş Bulvarı
2011 Aksiyon Oyuncu 5,3 6
The Wrestler
Şampiyon
2008 Spor Oyuncu 7,9 43
Before the Devil Knows You're Dead
Şeytan Duymadan Önce
2007 Suç Oyuncu 7,3 7
Alfie 2004 Komedi Oyuncu 6,2 13
Anger Management
Asabiyim
2003 Komedi Oyuncu 6,2 129
What Women Want
Kadınlar Ne İster?
2000 Komedi Oyuncu 6,4 159
The Perez Family 1995 Romantik Oyuncu 6,1 1
My Cousin Vinny
Kuzenim Vinny
1992 Komedi Oyuncu 7,6 28

Lütfen yorum yaparken "Caps Lock"unuzun kapalı olduğundan emin olunuz. 14.01.2019


Lütfen yorum alanına sadece film hakkındaki görüşlerinizi yazmaya özen gösteriniz, eklenmesini istediğiniz filmleri sıralamayınız. İstek alımı yoktur... 02.01.2019

E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)