Film indirme sayfasında "Ben robot değilime" tıklanır 3 saniye beklenir "Get Link" butonuna tıklanır. Nasıl mı ?
Jason Reitman
Jason Reitman
  • Mesleği:  Yönetmen, Yapımcı, Senarist
  • Doğum Yeri:  Montreal, Quebec, Kanada
  • Doğum Tarihi:  19.10.1977 (42 yıl önce)
  • Burcu:  Terazi
  • Boyu:  1.78 m

Jason Reitman (d. 19 Ekim 1977) Oscara aday gösterilmiş Kanadalı film yönetmeni. Yönetmenliğini yaptığı Thank You for Smoking ve Juno filmleri ile tanınır.

Reitman Montreal, Quebec'de yönetmen Ivan Reitman ve Geneviève Robert'ın üç çocuğundan ilki olarak doğmuştur. Catherine ve Caroline isminde iki kız kardeşi vardır. Babası Ivan Ghostbusters, Stripes ve Kindergarten Cop filmlerini yönetmiştir.

2005 yılında, Reitman ilk uzun metrajlı filmi Thank You for Smoking gösterime girmiştir. Film Christopher Buckley'nin aynı isimli romanından Reitman tarafından senaryoya uyarlanmıştır. Film 2 dalda Altın Küre'ye aday gösterilmiştir.

Kendisinin ikinci filmi ise ilk olarak Aralık 2007'de Toronto Film Festivali'nde gösterilen Juno'dur. Film En İyi Film, En İyi Senaryo (Diablo Cody), En İyi Kadın Oyuncu (Ellen Page) ve En İyi Yönetmen dallarında olmak üzere 4 dalda Oscar'a aday gösterilmiştir. Bu film ile 30 yaş, 95 günlük iken En İyi Yönetmen Akademi Ödülü'ne aday gösterilen Reitman, bu dalda ödüle en genç aday gösterilen yedinci kişidir. Film ABD'de 140 milyon $ hasılat elde etmiştir.
Jason Reitman Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
The Front Runner
Baş Aday
2018 Biyografi Yönetmen 6,4 1
Tully 2018 Dram Yönetmen 7,3 16
Men, Women & Children
Erkekler, Kadınlar ve Çocuklar
2014 Dram Yönetmen 6,7 223
Labor Day
İşçi Bayramı
2013 Dram Yönetmen 6,9 63
Young Adult
Genç Yetişkin
2011 Dram Yönetmen 6,3 39
Up in the Air
Aklı Havada
2009 Dram Yönetmen 7,4 68
Juno 2007 Dram Yönetmen 7,5 81
Thank You for Smoking
Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler
2005 Dram Yönetmen 7,6 49

Lütfen yorum yaparken "Caps Lock"unuzun kapalı olduğundan emin olunuz. 14.01.2019


Lütfen yorum alanına sadece film hakkındaki görüşlerinizi yazmaya özen gösteriniz, eklenmesini istediğiniz filmleri sıralamayınız. İstek alımı yoktur... 02.01.2019

E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)