Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
  • Gerçek İsmi:  Jacob Benjamin Gyllenhaal
  • Mesleği:  Aktör, Müzisyen
  • Doğum Yeri:  Los Angeles, California, ABD
  • Doğum Tarihi:  18.12.1980 (39 yıl önce)
  • Burcu:  Yay
  • Boyu:  1.83 m

Jacob Benjamin Gyllenhaal (d. 19 Aralık 1980, 'd??l?nh?l), Yahudi asıllı ABD'li oyuncu. Yönetmen Stephen Gyllenhaal ve senarist Naomi Achs'in oğlu, oyuncu Maggie Gyllenhaal'in da kardeşidir. İlk rolünü on yaşında oynayan oyuncu, ilk başrol deneyimini 1999 yılında, henüz on dokuz yaşındayken Ekim Düşü filminde canlandırmıştır. Oyuncu, 2001 yılında oynadığı Donnie Darko filmiyle çıkış yapmıştır. 2004 yılında oynadığı, Küresel Soğuma'yı ele alan Yarından Sonra filminin küresel çaptaki başarısından sonra ününü katlayan oyuncu, 2005 yılında ABD Deniz Piyadeleri için çekilen Jarhead filminde oynamış ve aynı yıl Brokeback Dağı filminde Jack Twist'i canlandırmıştır.
Jake Gyllenhaal Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Velvet Buzzsaw 2019 Korku Oyuncu 7,5 21
Wildlife
Yangın Yeri
2018 Dram Oyuncu 7,0 8
The Sisters Brothers
Sisters Biraderler
2018 Western Oyuncu 7,2 26
Stronger
Pes Etme
2017 Biyografi Oyuncu 7,0 21
Life
Hayat
2017 Bilim Kurgu Oyuncu 6,6 116
Nocturnal Animals
Gece Hayvanları
2016 Gerilim Oyuncu 7,5 313
Demolition
Yeniden Başla
2015 Dram Oyuncu 7,0 134
Southpaw
Son Şans
2015 Spor Oyuncu 7,4 1877
Nightcrawler
Gece Vurgunu
2014 Suç Oyuncu 7,9 874
Enemy
Düşman
2013 Gizem Oyuncu 6,9 105
Prisoners
Tutsak
2013 Suç Oyuncu 8,1 302
End of Watch
Tehlikeli Takip
2012 Aksiyon Oyuncu 7,6 31
Source Code
Yaşam Şifresi
2011 Bilim Kurgu Oyuncu 7,5 769
Love and Other Drugs
Aşk Sarhoşu
2010 Komedi Oyuncu 6,7 401
Prince of Persia: The Sands of Time
Pers Prensi: Zamanın Kumları
2010 Aksiyon Oyuncu 6,6 429
Brothers
Kardeşler
2009 Savaş Oyuncu 7,1 6
Zodiac 2007 Suç Oyuncu 7,7 20
Rendition
Yargısız İnfaz
2007 Dram Oyuncu 6,8 27
Brokeback Mountain
Brokeback Dağı
2005 Romantik Oyuncu 7,7 15
Jarhead 2005 Savaş Oyuncu 7,0 153
Proof
Kanıt
2005 Gizem Oyuncu 6,8 11
The Day After Tomorrow
Yarından Sonra
2004 Aksiyon Oyuncu 6,4 181
Donnie Darko
Karanlık Yolculuk
2001 Dram Oyuncu 8,1 88
October Sky
Ekim Düşü
1999 Biyografi Oyuncu 7,8 25

Lütfen yorum yaparken "Caps Lock"unuzun kapalı olduğundan emin olunuz. 14.01.2019


Lütfen yorum alanına sadece film hakkındaki görüşlerinizi yazmaya özen gösteriniz, eklenmesini istediğiniz filmleri sıralamayınız. İstek alımı yoktur... 02.01.2019

E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)