Franka Potente
Franka Potente
  • Mesleği:  Aktris, Müzisyen, Yönetmen
  • Doğum Yeri:  Dülmen, North Rhine-Westphalia, Almanya
  • Doğum Tarihi:  21.07.1974 (45 yıl önce)
  • Burcu:  Yengeç
  • Boyu:  1.74 m

Franka Potente (d. 22 Temmuz 1974) Alman oyuncu, şarkıcı.

Franka ilk olarak After Five in the Forest Primeval (1995) komedi filminde rol aldı. Daha sonra Lola rennt (1998) aksiyon gerilim filminde oynadı. Bu film İngilizce Run Lola Run olarak yayınlandı. Potente, Run Lola Run ve Opernball filmlerindeki performansıyla Almanya'nın en iyi film ve televizyon ödüllerini kazandı. Birkaç yıl sonra Potente, oynadığı Alman filmlerinde, Blow (2001) filminde "Barbara Buckley" rölü ile, Matt Damon ile baş rollerini paylaştığı The Bourne Identity (2002) filmi ile Hollywood'da beğenileri üzerine topladı.
Franka Potente Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Between Worlds
Dünyalar Arasinda
2018 Gizem Oyuncu 5,5 4
Che: Part Two
Che: İkinci Bölüm
2008 Biyografi Oyuncu 6,9 115
The Bourne Supremacy
Medusa Darbesi
2004 Aksiyon Oyuncu 7,7 366
The Bourne Identity
Geçmişi Olmayan Adam
2002 Aksiyon Oyuncu 7,9 440
Blow
Beyaz Şeytan
2001 Biyografi Oyuncu 7,6 99
Lola rennt
Koş Lola Koş
1998 Aksiyon Oyuncu 7,7 27

Lütfen yorum yaparken "Caps Lock"unuzun kapalı olduğundan emin olunuz. 14.01.2019


Lütfen yorum alanına sadece film hakkındaki görüşlerinizi yazmaya özen gösteriniz, eklenmesini istediğiniz filmleri sıralamayınız. İstek alımı yoktur... 02.01.2019

E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)