Dolph Lundgren
Dolph Lundgren
  • Gerçek İsmi:  Hans Dolph Lundgren
  • Mesleği:  Aktör, Yönetmen, Senarist
  • Doğum Yeri:  Stockholm, Stockholms län, İsveç
  • Doğum Tarihi:  03.11.1957 (62 yıl önce)
  • Burcu:  Akrep
  • Boyu:  1.96 m

Hans Dolph Lundgren. (d. 3 Kasım 1957, Stockholm, İsveç). Boy:1.96 m. uzak doğu dövüş sporcusu,yapımcı,yönetmen ve aktör.
1985 yapımı Rocky IV'de Sovyet boksör Ivan Drago'yu, 1987 yapımı Masters of the Universe'de He-Man'i canlandıran Lundgren yüksek performans gerektiren, dövüş sanatlarına meyilli, kötü karakterleri canlandırmasıyla tanındı.
Kariyerinin sonlarına doğru giderek daha kalitesiz filmlerde görünmeye başlayan Lundgren, bu durumdan rahatsız olduğu için 2002 senesinde sinema'yı bıraktığını söyleyenlerin aksine ailesine daha fazla zaman ayırma kaygısıyla bu kararı aldığını belirtti fakat yine de sinemayı bırakmadı film çevirmeye devam ediyor.
Lundgren, sinema hayatına Roger Moore'un başrolünü oynadığı James Bond filmi, A Wiev to Kill'da canlandırdığı KGB ajanı rolüyle başlamıştı.
Dolph Lundgren Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Creed II 2018 Spor Oyuncu 7,5 68
Aquaman 2018 Fantastik Oyuncu 7,4 169
Black Water 2018 Aksiyon Oyuncu 4,7 2
Altitude 2017 Aksiyon Oyuncu 4,0 5
Kindergarten Cop 2 2016 Komedi Oyuncu 4,5 13
4Got10
İyi, Kötü ve Ölü
2015 Aksiyon Oyuncu 4,2 0
Skin Trade
İnsan Ticareti
2014 Aksiyon Oyuncu 5,7 102
The Expendables 3
Cehennem Melekleri 3
2014 Aksiyon Oyuncu 6,1 2710
One in the Chamber
Mafya Savaşı
2012 Aksiyon Oyuncu 5,2 35
Small Apartments 2012 Komedi Oyuncu 6,1 4
The Package
Teslimat
2012 Aksiyon Oyuncu 5,1 25
Universal Soldier: Day of Reckoning
Evrenin Askerleri: İntikam Günü
2012 Bilim Kurgu Oyuncu 5,1 69
Stash House
Zula Evi
2012 Gerilim Oyuncu 4,8 5
The Expendables 2
Cehennem Melekleri 2
2012 Aksiyon Oyuncu 6,6 575
The Expendables
Cehennem Melekleri
2010 Aksiyon Oyuncu 6,5 425
Universal Soldier: Regeneration
Evrenin Askerleri: Regenerasyon
2009 Bilim Kurgu Oyuncu 5,2 1
Universal Soldier
Evrenin Askerleri
1992 Bilim Kurgu Oyuncu 6,0 1
Masters of the Universe
He-man Ve Dünyalar Hakimi
1987 Fantastik Oyuncu 5,4 48

Lütfen yorum yaparken "Caps Lock"unuzun kapalı olduğundan emin olunuz. 14.01.2019


Lütfen yorum alanına sadece film hakkındaki görüşlerinizi yazmaya özen gösteriniz, eklenmesini istediğiniz filmleri sıralamayınız. İstek alımı yoktur... 02.01.2019

E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)