Film indirme sayfasında "Ben robot değilime" tıklanır 3 saniye beklenir "Get Link" butonuna tıklanır. Nasıl mı ?
Christian Bale
Christian Bale
  • Gerçek İsmi:  Christian Charles Philip Bale
  • Mesleği:  Aktör, Yapımcı
  • Doğum Yeri:  Haverfordwest, Pembrokeshire, Wales, İngiltere
  • Doğum Tarihi:  30.01.1974 (45 yıl önce)
  • Burcu:  Kova
  • Boyu:  1.83 m

Christian Charles Philip Bale (d. 30 Ocak 1974), İngiliz sinema oyuncusudur. Güneş İmparatorluğu (Empire of the Sun), Amerikan Sapığı (American Pscyho), Prestij (The Prestige), 3:10 Yuma (3:10 to Yuma), Batman Başlıyor (Batman Begins), Kara Şövalye ve Terminatör 4: Kurtuluş filmleriyle tanınmaktadır. Bale üst derecede olan aksanıyla ve ağır duruşuyla bilinmektedir. Yüksek bütçeli Hollywood filmlerde Batman rolü gibi yıldız rollerin yanında ağır sanat filmlerinde de rol almıştır.
Bale ilk olarak Steven Spielberg'in yönettiği Güneşin İmparatorluğu filminde canlandırdığı, II. Dünya Savaşı'nda ailesini kaybederek Japonya'da yalnız kalan İngiliz çocuğu rolü ile sinemaya başladı. Bret Easton Ellis'in romanından uyarlanan Amerikan Sapığı filmi ile daha 29 Aralık 2000'de, Winona Ryder'ın asistanı Sandra Blazic ile evlendi. Entertainment Weekly internet üzerinden yürüttüğü "Son 10 Yıl İçerisindeki En Güçlü 8 Kült Figür" listesine girdi. 2007 yılında IMDb'de yapılan oylamada 40 yaşın altındaki en iyi aktör seçilmiştir. Kendisi her firsatta ingiliz olmadigini belirtir ve Welsh etnik oldugunu gurula soyler.Babasi pilot annesi ise sirk performanidir. Dort kardesin en kucugudur, ve ingiltereyi 1976 yilinda terk etmistir.Cocukluk yillarinda en iyi cocuk aktor secilmistir.1992 yilinda ilk muzikalinde oynadi, bu bir buyuk Disney muzikali idi. Gise rekorlari kiran Batman filmindeki rolu icin kendini arkadaslarindan ayirdi ve boyle hazirlandi.
Christian Bale Filmografi
Film Adı Yılı Tür Görev IMDB Oy
Vice 2018 Biyografi Oyuncu 7,2 4
Mowgli
Mogli: Orman Çocuğu
2018 Macera Oyuncu 7,6 34
Hostiles
Vahşiler
2017 Western Oyuncu 7,2 16
The Big Short
Büyük Açık
2015 Biyografi Oyuncu 7,8 244
Knight of Cups
Kupa Şövalyesi
2015 Romantik Oyuncu 5,7 7
Exodus: Gods and Kings
Göç: Tanrılar ve Krallar
2014 Aksiyon Oyuncu 6,0 527
American Hustle
Düzenbaz
2013 Suç Oyuncu 7,2 188
Out of the Furnace
Kardeşim İçin
2013 Gerilim Oyuncu 6,8 131
The Dark Knight Rises
Kara Şövalye Yükseliyor
2012 Aksiyon Oyuncu 8,4 2559
Jin líng shí san chai
Savaşın Çiçekleri
2011 Savaş Oyuncu 7,6 73
The Fighter
Dövüşçü
2010 Suç Oyuncu 7,8 123
Public Enemies
Halk Düşmanları
2009 Suç Oyuncu 7,0 311
Terminator Salvation
Terminatör 4: Kurtuluş
2009 Bilim Kurgu Oyuncu 6,6 201
The Dark Knight
Kara Şövalye
2008 Aksiyon Oyuncu 9,0 2957
3:10 to Yuma
3:10 Treni
2007 Western Oyuncu 7,7 376
Rescue Dawn
Şafak Harekâtı
2006 Biyografi Oyuncu 7,3 48
The Prestige
Prestij
2006 Gizem Oyuncu 8,5 1779
Harsh Times
Acımasız Hayat
2005 Aksiyon Oyuncu 6,9 2
The New World
Yeni Dünya: Amerika'nın Keşfi
2005 Biyografi Oyuncu 6,7 26
Batman Begins
Batman Başlıyor
2005 Aksiyon Oyuncu 8,3 2797
The Machinist
Makinist
2004 Gerilim Oyuncu 7,7 168
Reign of Fire
Ateş Krallığı
2002 Fantastik Oyuncu 6,2 99
Equilibrium
İsyan
2002 Bilim Kurgu Oyuncu 7,5 214
Captain Corelli's Mandolin
Corelli'nin Mandolini
2001 Dram Oyuncu 5,9 15
American Psycho
Amerikan Sapığı
2000 Suç Oyuncu 7,6 171
Shaft
Korkusuz
2000 Aksiyon Oyuncu 5,9 33
Empire of the Sun
Güneş İmparatorluğu
1987 Tarihi Oyuncu 7,8 37

Lütfen yorum yaparken "Caps Lock"unuzun kapalı olduğundan emin olunuz. 14.01.2019


Lütfen yorum alanına sadece film hakkındaki görüşlerinizi yazmaya özen gösteriniz, eklenmesini istediğiniz filmleri sıralamayınız. İstek alımı yoktur... 02.01.2019

E-Posta Bilgilendirme
E-posta adresinizi girerek son yüklenen filmleri güncel olarak takip edebilirsiniz. (Aktivasyon Onayı Gereklidir.)